Πραγματοποιήθηκε άσκηση της Π.Υ Έδεσσας στο Γυμνάσιο- Λύκειο Τ.Κ. Καλής Δήμου Σκύδρας

Την Τρίτη 19 – 03 – 2019  και ώρα 09:30’,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση της Π.Υ Έδεσσας στο Γυμνάσιο- Λύκειο Τ.Κ. Καλής Δήμου Σκύδρας

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης προκλήθηκε πυρκαγιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στον όροφο του κτιρίου με άμεσο κίνδυνο την επέκταση αυτής στο υπόλοιπο κτίριο και διάσωση μαθητή που βρισκόταν στην εν λόγω αίθουσα. Χρειάστηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ για διακομιδή του μαθητή στο Γ. Νοσοκομείο Έδεσσας λόγω τραυματισμού του.

Εκπαιδευτικός του σχολείου, ειδοποίησε την Π.Υ. Έδεσσας, η οποία κινητοποιήθηκε με δύο ( 2 ) πυροσβεστικά οχήματα και έξι  ( 6 ) υπαλλήλους. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ για ενέργειες αρμοδιότητάς του.  Με την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, έγινε άμεση επέμβαση διάσωσης του εγκλωβισμένου- λιπόθυμου μαθητή,  παράδοσή του στο ΕΚΑΒ και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της άσκησης υπήρξε η υποδειγματική  συνεργασία της Π.Υ. Έδεσσας με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.