ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η αυριανή και το Edessaika.gr, επέλεξε να μιλήσει με μια γυναίκα, που ζει την καθημερινότητα της ως σύζυγος, μητέρα, αλλά και εργαζόμενη.

Είναι η Γεωργία, που βρίσκεται στην πόλη της Έδεσσας από τα 22 χρόνια της και τελικά” ρίζωσε” εδώ κάνοντας οικογένεια. Κάτι σαν ” ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ” όπως μας λέει η ίδια χαμογελώντας.

Και γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός;Γιατί κατάγεται από την Βουλγαρία. Και αν αυτό δεν σας λέει ακόμα τίποτα, τότε θυμηθείτε το πασίγνωστο Εστιατόριο ” Βουλγάρα”, που βρίσκεται κοντά στους Καταρράκτες και θα καταλάβετε για ποια ακριβώς μιλάμε.

Το κουβάρι αυτής της ιστορίας ξετυλίγεται, με πολύ ενδιαφέρον μπροστά μας, από την ίδια που μας λέει: ” Στα 22 μου χρόνια ήρθα στην Έδεσσα για Τουρισμό. Εδώ γνώρισα τον άνδρα μου και από τότε είμαι στην πόλη. Έχω σπουδάσει οικονομολόγος, αλλά εδώ στην Έδεσσα οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές.

Πρώτα να παίρνω παραγγελίες και μετά στην Κουζίνα. Ψήσιμο, μαγείρεμα και ότι καλύτερο για να φεύγουν πάντα οι πελάτες ικανοποιημένοι από το μαγαζί. Μετά ήρθαν τα παιδιά και διπλός ο αγώνας για την οικογένεια.

Να τα μεγαλώσεις, να τα φροντίσεις και να τα σπουδάσεις. Δύσκολα αλλά και ευχάριστα χρόνια για μένα και τον σύζυγο. Και αυτός ο αγώνας έχει συνέχεια.

Ο ρόλος της γυναίκας είναι το θεμέλιο σε μια οικογένεια. Από το μεσημέρι στο μαγαζί και στην Κουζίνα, μέχρι όσο πάει. Μετά, το βράδυ στο σπίτι. Να ετοιμάσεις φαγητό, να πλύνεις, να καθαρίσεις…

Δεν είναι υπερβολή αν πω ότι πάω για ύπνο στις 5 το πρωί. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω, με την στήριξη πάντα της οικογένειας. Να πω την αλήθεια, έχω μάθει στη ζωή μου να προσφέρω τα ίσα, όπως το κάνει και ο άνδρας μου.

Θέλω να έχω δικά μου χρήματα, όποτε χρειάζεται και να μην περιμένω. Αυτές οι γιορτές για να είμαι ειλικρινής, δεν μου λένε κάτι. Για μένα μετρά η εμπειρία της ζωής και η δυναμική που κρύβει μέσα της κάθε γυναίκα.

Τώρα ειδικά, στην περίοδο της κρίσης, η γυναίκα που έχει και κάποιες μεγαλύτερες ευκαιρίες για δουλειά, δίνει πολλές φορές όλο το είναι της, για να στηρίξει την οικογένεια, που μπορεί να έχει ανέργους.

Δεν ζητώ πολλά. Απλά να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στον ρόλο που με έταξε ο θεός και η φύση. Και φυσικά να είμαστε όλοι καλά και να συμβιώνουμε ίσα με τους άνδρες, στην προσπάθεια για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο ”

Τελικά τι λέτε, ανακαλύπτεται μέσα από αυτά τα λόγια κάπου και τον εαυτό σας;

Εμείς πάντως ευχηθήκαμε στην Γεωργία και σε κάθε γυναίκα να είναι πάντα καλά, γιατί σαν άνδρες τις έχουμε ανάγκη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο