ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΙΜΟΣ

Όλο και περισσότερο ακούγεται, ότι στην Έδεσσα θα ξεκινήσει η λειτουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου και μάλιστα κάποιοι βιάζονται να το πανηγυρίσουν.

Είναι όμως, μια υπόθεση που όντως “σηκώνει” πανηγύρι;

Θα έλεγα μάλλον ΟΧΙ! Αν λάβουμε στα υπόψιν την μέχρι τώρα λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε διάφορες πόλεις της χώρας, διαπιστώνουμε καταρχήν ότι τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως ( Η/Υ).

Οι εξετάσεις γίνονται κάθε εξάμηνο στην πόλη όπου έχει έδρα το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Οι ενδιαφερόμενοι πηγαίνουν εκεί για μία μέρα, δίνουν εξετάσεις και φεύγουν!

Αυτό λοιπόν, χρειάζεται η πόλη της Έδεσσας; Νομίζω πως ΟΧΙ! Δεν αποτελεί καν το αντιστάθμισα από την φυγή του Πανεπιστημιακού τμήματος, που υπήρχε μέχρι το 2013 στην πόλη.

Παράλληλα, μια τέτοια λειτουργία, θα δεσμεύσει χώρους, που πιθανόν να χρειαστούν για άλλες, πιο ουσιαστικές λειτουργίες στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσφατα πήγε να συζητήσει το θέμα, για την παραχώρηση αίθουσας η αιθουσών, αλλά το ανέβαλε μέχρι νεωτέρας.

Αν λοιπόν, κάνει κάτι, καλό είναι να παραχωρήσει μόνο μια αίθουσα, στο κτίριο όπου τώρα φιλοξενείται το 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι υποδομές που υπάρχουν εκεί, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο και ουσιαστικό στην Έδεσσα. Ας μην πάνε χαμένες!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *