Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»: Χορεύουμε για την Μακεδονία στις Πρέσπες

Η Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης», ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 16:00 στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών.

Ανακοινώνεται ότι έχει ναυλωθεί λεωφορείο για την μετακίνηση όσων επιθυμούν να μεταβούν στην παραπάνω εκδήλωση. Το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής: ώρα 09:00 αναχώρηση από την Έδεσσα, στάση στην Καστοριά για καφέ και φαγητό, ώρα 16:00 παρακολούθηση των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στους Ψαράδες Πρεσπών, επιστροφή το βράδυ. Το κόστος συμμετοχής είναι δέκα ευρώ ανά άτομο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6977319455 (κ. Πέτρος),  6936546288 (κα. Βάσω) & 6974693179 (κα. Ελένη).

 

Η  «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ», με διακριτικό τίτλο «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΕΛΛΑΔΟΣ» και μέλος των «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ  ΥΦΗΛΙΟΥ», διοργανώνει, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 4μμ, στο χωριό ψαράδες Πρεσπών, την «4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ».

Η «4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» είναι η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση της ομοσπονδίας μας στην οποία παίρνουν μέρος εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι Μακεδόνων από όλη την Ελλάδα. Οι χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές Μακεδονικές φορεσιές, από όλα τα μέρη της Μακεδονίας, θα χορέψουν όλοι μαζί παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς πιασμένοι χέρι χέρι σε ομόκεντρους κύκλους.

Η Ομοσπονδία μας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με μοναδικά έσοδα τις συνδρομές των συλλόγων μελών της. Για κάθε συγκεκριμένη εκδήλωση ζητά την βοήθεια όσων συμμερίζονται τους σκοπούς της που είναι η διατήρηση της γνήσιας Μακεδονικής πολιτιστικής παράδοσης των Μακεδόνων και η προστασία της από σκόπιμες ξενόφερτες αλλοιώσεις.

Καλούμε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναμεταδώσουν το video-πρόσκληση ή την φωνητική-πρόσκληση  της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μακεδόνων.