Εξειδικευμένα μαθήματα γυμναστικής, αγγλικών και μουσικής για τα νήπια του Δήμου Έδεσσας

Στις Δομές του ΕΥ ΖΗΝ ΝΠΔΔ Δήμου Έδεσσας, λειτουργούν πέντε Παιδικοί Σταθμοί, ο Α΄ Παιδικός Σταθμός Έδεσσας, ο Β΄ Παιδικός Σταθμός Έδεσσας, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Έδεσσας, ο Παιδικός Σταθμός Άγρα και Παιδικός Σταθμός Άρνισσας. Οι Σταθμοί μας αναπτύσσουν στα πλαίσια λειτουργίας τους διάφορα παιδαγωγικά προγράμματα που αποτελούν μέρος της καθημερινής εκπαιδευτικής λειτουργίας μας.


Από τα μέσα Νοεμβρίου, από ειδικότητες εργαζομένων που απασχολούνται με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, λειτουργούν εξειδικευμένα μαθήματα γυμναστικής, αγγλικών και μουσικής, που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής ζωής των νηπίων.

Το πρόγραμμα της γυμναστικής στους παιδικούς σταθμούς μας, με υπεύθυνο τον κ. Δημήτρη Σιμήτη, έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών. Αυτές είναι το γρήγορο και σωστό περπάτημα, το ορθό τρέξιμο, τα δυνατά και ψηλά άλματα και η ισορροπία του σώματος των παιδιών. Επίσης στοχεύουμε στην ανάπτυξη της αντίληψης του νου, στη γρήγορη κινητική αντίδραση σε μουσικοκινητικά ερεθίσματα, καθώς επίσης και στη νευρομυική συναρμογή του σώματος και στο συντονισμό των κάτω και των άνω άκρων.

Γενικότερα τα παιδιά μέσα από τα ειδικά προγράμματά μας, μαθαίνουν να χειρίζονται το σώμα τους, να εκπαιδεύουν την ατομικότητά τους και να αναπτύσσουν την συνεργασία και την ομαδικότητα με τα υπόλοιπα παιδιά.

Στο χώρο μας έχουμε ενσωματώσει στο καθημερινό πρόγραμμά και τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας η οποία γίνεται από την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Έλενα Μουτσάκη. Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι και τα οπτικοακουστικά μέσα, τα παιδιά εξοικειώνονται με μία άλλη γλώσσα πλέον της μητρικής. Έχει αποδειχθεί ότι για τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με μια ξένη γλώσσα από μικρή ηλικία, η μετέπειτα εκμάθηση της γλώσσας γίνεται με πολύ γρήγορους και εύκολους ρυθμούς.

Στο μάθημα της μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Μάριο Καραγιώρα, τα παιδιά εκτίθενται σε ένα πλούσιο μουσικά περιβάλλον χαράς και συναισθηματικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνεται υπόψιν και αξιοποιείται το έμφυτο μουσικό δυναμικό που ενυπάρχει σε κάθε παιδί. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής μέσω μίας πολυποίκιλης βιωματικής προσέγγισης, κατανοώντας βασικές μουσικές έννοιες και καλλιεργώντας βασικές μουσικές δεξιότητες. Παράλληλα, μέσα από την ακρόαση μουσικών έργων, το τραγούδι, την εκτέλεση μουσικών οργάνων, τον αυτοσχεδιασμό και τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, τα παιδιά εκφράζονται, καλλιεργούν τη φαντασία τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους και αναπτύσσονται συναισθηματικά και κοινωνικά.

Οι παραπάνω ειδικότητες συνεργάζονται καθημερινά με το υπηρετούν παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών διασφαλίζοντας την πλήρη συμμετοχή των νηπίων αλλά και την επίτευξη των δομημένων στόχων.

Η Διοίκηση του «ΕΥ ΖΗΝ» στα πλαίσια επίτευξης του σκοπού λειτουργίας του νομικού προσώπου γενικότερα, αλλά και στην εκπλήρωση των σκοπών του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Παιδικής Φροντίδας ειδικότερα, αφουγκράζεται, ερευνά και όποτε δύναται υλοποιεί προγράμματα βασιζόμενα στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και στα ερεθίσματα των καιρών.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.